Sportosztály

TÁJÉKOZTATÓ

az 1. évfolyamon sportosztályt választó tanulók és szüleik részére

Az előző évekhez hasonlóan a csepeli Széchenyi István Általános és Kéttannyelvű Iskola a 2017/2018. tanévben is indít sportosztályt. Olyan leendő első osztályos gyerekek jelentkezését várjuk, akik a tanulás mellett szeretnének rendszeresen sportolni. Az osztályba nem csak csepeli, hanem Budapest más kerületeiből érkező és Pest megyei diákokat is várunk.

Fontos tudnivalók a sportosztályos képzésről:

-   Az alaptanterv szerinti heti 5 testnevelés órát plusz 1 órával egészítjük ki.

-   A tanulókat már első osztályos koruktól szakképzett testnevelő tanítja.

-   Heti két alkalommal dupla testnevelés órát biztosítunk, melynek keretében sportág specifikus képzés történik, amely kiváltja a délutáni edzéseket, így tanulóinknak marad ideje tanulásra, más szabadidős elfoglaltságra.

-   A sportosztályos képzés keretében iskolánk a testnevelés emelt szintű tanítása mellett biztosítja, hogy a közismereti tárgyakat is olyan mértékben és minőségben tanulják a gyerekek, hogy semmilyen hátrány ne érje őket.

-   Az osztályban tanulók egyik csoportjának idegen nyelvként angolt, a másik csoportnak német nyelvet oktatunk. Az idegen nyelvet az 1-3. évfolyamon heti 2 órában, a 4. évfolyamtól heti 3 órában oktatjuk. Az 5. évfolyamtól – teljesítmény és igény szerint – plusz 2 fakultatív órát biztosítunk.

Célunk, hogy a rendszeres sport tanulmányaik során fokozza tanulóink iskolai teljesítményét. Statisztikákkal alátámasztott tény ugyanis, hogy a sport tagozatos tanulók tanulmányi átlaga közel 8-9 tizeddel jobb, hiányzási átlaguk 1/3-a a normál osztályokba járó diákokénak.

A Csepel Utánpótlás Sportegyesülettel együttműködési megállapodás megkötését tervezzük, melynek köszönhetően az egyesület szakképzett edzői aktívan részt fognak venni az osztály munkájában. (Ők biztosítják a felszerelést, a délutáni edzésre való eljutást és a délelőtti két edzést az iskolában.)

A 8. évfolyam során az iskola és az egyesület segítséget nyújt a tanulóknak és szüleiknek a középiskolai beiskolázásban.

Miért érdemes nálunk kezdeni a sportolást?

-   Mert a nálunk töltött 8 év alatt rendszeresen túrázási és sporthoz kapcsolódó közösségi programokat biztosítunk: sí- és kerékpártúrákat, erdei iskolát, nyári sporttábort szervezünk.

-   A jelentkezőknek iskolánkban játékos felkészítő foglalkozásokat tartunk.

Amennyiben felkeltettük érdeklődését, a sportiskolai osztályunkról bővebb felvilágosítást az alábbi elérhetőségeken kaphat:

-   Jenei János: 0670/334-6621,

-   Fazekas Attila: 0670/777-1973.

 

 Cserépné Varga Veronika s. k. 
intézményvezető
és az iskola vezetősége

                                                                                                                                                                                                        


TÁJÉKOZTATÓ

az  5. évfolyamon sportiskolai osztályt választó tanulók és szüleik részére

A csepeli Széchenyi István Általános és Kéttannyelvű Iskolában az előző évek sikerére való tekintettel a 2016/2017. tanévben ismét sportiskolai képzést indítunk az 5. évfolyamosok számára. A sportosztályba olyan – jelenlegi – 4. osztályos diákok jelentkezését várjuk, akik komolyan szándékoznak sportolni és tanulni. Elsősorban a labdarúgás, kézilabda, öttusa, vívás, vízilabda és úszás iránt elhívatott és azokban jártas fiúk és lányok jelentkezését várjuk. Az említett sportágak szakosztályaival együttműködő megállapodást kötöttünk. Az osztályba nem csak csepelieket és környékbelieket várunk, hanem szigetszentmiklósi, halásztelki diákokat is.

A délelőtti öt iskolai testnevelés óra keretében sportág specifikus képzés történik, amely kellő alapot nyújt a délutáni egyesületi edzésekhez.

Az osztálylétszám maximum 22 fő, a tanulókat a jelentkezés sorrendjében vesszük fel. A szülőket a felvételről írásban (e-mail) tájékoztatjuk.

Kedves leendő Széchenyis Diák!

Reméljük, hogy szeptembertől iskolánk tanulójaként köszönthetünk a sportiskolai osztályunkban. Vár egy igazi csapat, ahol a barátaiddal nem csak az edzések, hanem az iskolai élmények is közösek lehetnek. Ez hosszú távú barátság, sporttal, társakkal és csapattal, hisz a 8. évfolyam befejeztével akár együtt tanulhattok, sportolhattok tovább a Jedlik Ányos Gimnázium élsportolói osztályában, illetve az ELTE gyakorló középiskoláinak egyikében.

Tisztelt Szülők!

A felsorolt egyesületek szakképzett edzőinek tevékenysége már eddig is több gyermek számára biztosította az élsportba vezető utat, a sportiskolai rendszer ezt még magasabb szinten képes biztosítani. 
A sportiskolai képzés keretében iskolánk a testnevelés emelt szintű tanítása mellett biztosítja, hogy a közismereti tárgyakat is olyan mértékben és minőségben tanulják a gyerekek, hogy semmilyen hátrány ne érje őket. Az osztályban tanulók egyik csoportjának – vagy az eddig tanult nyelv folytatásaként, vagy választás alapján – heti 3 órában angol nyelvet, a másik csoportnak német nyelvet oktatunk. Ebben az osztályban is választhatják diákjaink az emelt szintű angol, illetve német nyelvi képzést, amely heti plusz két órát jelent az adott nyelvből. Célunk, hogy a sport a tanulmányi területen is fokozza tanulóink teljesítményét. Statisztikákkal bizonyított tény, hogy a sporttagozatos, illetve sportiskolai osztályban tanulók tanulmányi átlaga közel 8-9 tizeddel jobb, hiányzási átlaguk 1/3-a a normál osztályoknak. 
A nálunk töltött négy év alatt rendszeresen túrázási és sporthoz kapcsolódó közösségi programokat is biztosítunk: sí-, kerékpártúrákat, erdei iskolát, nyári sporttábort.
Sportiskolai osztályunkról tájékozódhatnak személyesen az iskolában vagy telefonon (1/278-0942), illetve Jenei János testnevelő kollégánál (70/334-6621).

 Cserépné Varga Veronika s. k. 
intézményvezető
és az iskola vezetősége

 

Jelentkezési lap letölthető itt!

Bezárás