Királymajor Alapítvány

Kérjük adó 1 %-val támogassa iskolánk célkitûzéseit!

KIRÁLYMAJOR ALAPÍTVÁNY
adószám: 18009176-1-43

számlaszám: 11721026-20225652-00000000


Segítség az 1 %-os felajánláshoz

 • Kinek adhatom az 1%-ot?
  Az adó 1 %-os felajánlást valamelyik Magyarországon bejegyzett társadalmi szervezet javára ajánlhatja fel, mely megfelel a törvényi feltételeknek  -  ilyen például a Királymajor Alapítvány :-)
   
 • Ha önadózó (tehát az ABEV számítógépes programmal vagy kézzel tölti ki adóbevallását), esetleg az egyszerűsített adóbevallást választotta: Töltse ki az adóbevallás D jelű lapját! A 11 számjegyű mezőbe írja az adószámunkat. (Nem kell kisborítékot használnia, mert a rendelkező nyilatkozat az adóbevallás részét képezi.)
   
 • Ha munkáltatói adómegállapítást kért (munkáltatója számol el az adójával):
  Tegye borítékba a nyilatkozatot! A borítékra írja rá saját adóazonosító jelét, zárja le a borítékot, és írja alá a ragasztáson átnyúlóan. Adja le a borítékot a munkahelyén minél hamarabb! (A munkahelyek május 10-ig kötelesek átvenni a borítékot. Ez APEH előírás, ne hagyja magát!)
   
 • Ha már beküldte az adóbevallását, és elfelejtett rendelkezni az 1%-okról, akkor a rendelkező nyilatkozatot borítékban vagy személyesen juttassa el valamely APEH irodához május 20-ig. Rendelkezése így, az adóbevallásától, ill. a munkáltatói adóelszámolástól függetlenül is érvényes.
   
 • Az adószám: A helyes adószám megadása nagyon fontos, mert téves adószám esetén nem érkezik meg a támogatásod számunkra. A Királymajor Alapítvány adószáma:
  18009176-1-43
   
 • Összefoglalva: Kétféle módon ajánlhatja fel 1 %-át a Királymajor Alapítvány számára. Ha nem az önadózást választja, akkor az osztályfőnöktől kapott nyilatkozatot egy borítékba helyezve csatolni kell az adóbevalláshoz. A borítékra az adóazonosító jelet rá kell írni, és a boríték ragasztott felületén átnyúlóan saját kezűleg alá kell írni, majd átadni a munkáltatónak. Aki önadózik, írja be az Alapítvány adószámát az adóbevallás D jelű lapjára.
   
 • Az 1%-os nyilatkozatok leadási határideje:
  február 25. – egyéni vállalkozók számára
  május 20. – önadózók és munkavállalók számára

 

Milyen adókedvezmény vehetõ igénybe, ha cég, ill. magánszemély közhasznú szervezetet támogat?

 • A társasági adóról szóló 1996. évi LXXXI. törvény 7. § (1) bekezdés z) pontja szerinti adóalap-kedvezményt veheti igénybe: adományozás esetén az adomány 20 %-ának megfelelő, tartós adományozási szerződés keretében adott támogatás, juttatás esetében további 20 %-ának megfelelő mértékben csökkentheti az adózás előtti eredményt.
   
 • Természetes személy az általa adott adomány után nem vehet igénybe adókedvezményt.
Bezárás