Aktualitások

Matematika verseny - iskolai forduló

Iskolai matematika versenyünkön - 2016. március 3-án - 52 felső tagozatos diákunk vett részt.

 

 


Alsós vers- és prózamondó verseny eredményhirdetés

A mai napon (2016.03.02.) hirdettük ki ünnepélyes keretek között a Művészeti Szemle alsó tagozatos iskolai fordulójának az eredményét vers- és prózamondó kategóriában.

Nagyon sokan vettek részt ezen a versenyen, ezért többen értek el 3. és 2. helyezést. Minden tanulónknak köszönjük a színvonalas szereplést, és szívből gratulálunk nekik. 

Vers kategória 1. helyezettei (1-2. és 3-4. évfolyam)
Ferencz-Antal Koppány 1.a
Lázár Míra 3.a

Próza kategória 1. helyezettei (1-2. és 3-4. évfolyam)
Lázár Noel 1.a
Szomory Barnabás 3.a


Geometria szakkör szülőkkel (4.)

A gyerekek és szüleik által közösen látogatott Geometria Szakkörünk 4. foglalkozását 2016. február 25-én tartottuk. Az érdeklődés ez alkalommal is nagy volt, vendégeket is fogadtunk. A szakkör kiváló hangulatban folyt, sok érdekeset tanultak most is a résztvevők.

 


Farsang a felső tagozaton

Farsangi mulatságot tartottunk a felső tagozaton. Gyönyörködhettünk a nyolcadikosok keringőjében, azután az osztályok ötletesnél ötletesebb produkcióit tekinthettük meg. Majd a játékok, az eredményhirdetés és a tortaevés után az ebédlőben vígadhattak tanulóink.

 


Bolyai Természettudományi Csapatverseny

A Bolyai Természettudományi Csapatverseny körzeti fordulóján a 3.a osztály csapata 1. helyezést ért el, és bejutott az országos fordulóba.

 

 

 

A csapat tagjai: Balázs Ádám, Czipó Áron, Szomory Barnabás, Vigh Szabolcs.
Felkészítő tanár: Bölönyné Janik Katalin.

Gratulálunk nekik!

 


Vers- és prózamondó verseny - iskolai fordulók

A Művészeti Szemle iskolai fordulóját vers- és prózamondó kategóriában három különböző napon szerveztük. 2016. február 15-én a 3-4. évfolyamnak, 16-án az 1-2. évolyam részére, 18-án az 5-8. évfolyamnak. Nagyon sokan vettek részt ezen a versenyen, főleg az alsó tagozatos diákjaink közül. Minden tanulónknak köszönjük a színvonalas szereplést.
Az első helyezettek képviselik iskolánkat (3. évfolyamtól felfelé) a Kerületi Művészeti Szemlén. Gratulálunk nekik!

Vers kategória (1-2., 3-4., 5-6., 7-8. évfolyam)
Ferencz-Antal Koppány 1.a
Lázár Míra 3.a
Uhrin Zsófia 5.c
Schubert Laura 8.c

Próza kategória (1-2., 3-4., 5-6., 7-8. évfolyam)
Lázár Noel 1.a
Szomory Barnabás 3.a
Hornyák Péter 5.a


Sítábor

A sítárosoknak ebben az évben is szerencséjük volt. Gyönyörű napsütésben, remek pályákon síelhettek.

 

 


Farsang az alsó tagozaton

Alsós tanulóink ötletes és színvonalas jelmezekkel, érdekes és tartalmas játékokkal, tánccal színesítették farsangi napjukat.

 

 


Geometria szakkör szülőkkel

A Geometria Szakkör 3. foglalkozásán (2016. 01. 28.) is sok 4-5. évfolyamos diákunk vett részt, szüleikkel egyetemben. Az érdekes és tartalmas feladatokat nagy érdeklődés kísérte.

 

 


Valahol Európában - musical

A Széchenyi István Általános és Kéttannyelvű Iskola énekkara / a Csepel Hangja kórus/ hagyományaihoz híven, ismét egy musicalt mutatott be nekünk 2015. december 18-án, a Királyerdei Művelődési Házban. 
Ezúttal Radványi Géza világsikerű filmjének musical változatát állították színpadra.
A második világháború végén játszódó történet hősei csavargó gyerekek,akiknek semmijük sincs,sokuknak soha nem is volt. A bandába verődött lurkók egy romos kastélyban találnak menedéket, ahol a híres karmester, Simon Péter is él. Először, mivel felnőtt, tehát ellenség, fel akarják akasztani, ám a zenész és a gyerekek között hamarosan barátság szövődik, melyben Simon Péter emberi tulajdonságain túl a zene varázsának is nagy szerepe van. A darab szövege, a Dés László által megálmodott zenék, a gyermekek küzdelmei megérintették a nézők szívét.

 

Bezárás