Aktualitások

Wintertreffen

December 13-án, Luca napján német nyelvi művészeti találkozót szerveztünk az iskola könyvtárában.
Először az 1. osztályosok produkcióját hallgattuk meg (Morgen kommt der Nikolaus, Kling Glöckchen).
Őket követték a másodikosok, akik Mozart zenéjére adták elő az Apfellied című dalt. Kedvesen, kézen fogva állták körül a fenyőfát.
Ezután következtek az egyéni versmondók, összesen 20 gyerek készült, és mindannyian színvonalas produkcióval álltak a közönség elé.
Az összejövetel végén boldogan fogadták a kis csomagokat mézeskaláccsal, szaloncukorral, könyvjelzővel, illetve a meleg teát és süteményt.


Az M1 televízió Iskolapad című műsora

2016. november 23-án iskolánkban forgatott az M1 televízió. Közel két órás felvételt készítettek a nálunk folyó tehetséggondozó, tehetségfejlesztő munkáról, azon belül is a logikai-matematikai szakköreinkről.

Az  Iskolapad című műsor december 7-ei adásában a magyar tehetséggondozó gyakorlatot a mi iskolánkon keresztül mutatta be az M1 televízió.

http://www.mediaklikk.hu/video/iskolapad-2016-12-07-i-adas-2/


Logikai játszóház az 1-2. évfolyamon

Tehetségpontos programjaink keretében december 9-én a logikai játszóházak negyedik állomásához érkeztünk. Ezen a péntek délutánon az 1-2. évfolyamosok vehettek részt, tanulhattak új játékokat. Közel 80 tanulónk játszhatott önfeledten segítő kollégáink irányításával. 


Népdaléneklési Verseny

A Népdaléneklési Verseny iskolai fordulóján sok diákunk indult. Gyönyörűen énekeltek, és varázslatos hangulatot teremtettek.
A kerületi versenyen iskolánkat Horváth Leila (4.d), Pásztor Réka (4.b), Pál Maja (5.b) és Kaiser Dániel (6.a) képviseli. 


Mikulás a Széchenyiben

A Mikulás már december 5-én megérkezett hozzánk, hogy kis vendégeinknek a Kádár Kata, az Árpád és a Szivárvány óvodákból átadja az ajándékokat.
A 4.a osztályosok műsora nagy sikert aratott az ovisok, majd 6-án a saját diákjaink körében.
Kora délután a felsősöket ajándékozta meg a Mikulás az Iskolagyűlés keretében. 


Éjszakai matematika szakkör

2016. december 2-án 21 órától éjfélig már harmadik alkalommal tartottunk éjszakai matematika szakkört iskolánkban. Az előzőekhez képest most nem csak egy évfolyamról hívtunk meg diákokat, hanem az egész felső tagozatról. Az 5-8. évfolyamról 32 tanuló vett részt a rendhagyó, logikai képességeket fejlesztő matekszakkörön, mely négy helyszínen zajlott. 11 kolléga jött el a programra, és kapcsolódott be a játékba. A gyerekek és a tanárok is nagyszerűen érezték magukat, kiváló volt a hangulat. Éjfélkor mindenki fáradtan, de élményekkel gazdagon indult haza.


Természettudományi órák a Jedlikben

Az Öveges program keretében nyolcadikos diákjaink a 2016. március 23-ai napot a Jedlik Gimnázium modern természettudományos laborjában tölthették. Tanáraink - Szalai Józsefné és Drozdik Lászlóné - tartottak nekik 2-2 óra kémiát, fizikát és biológiát, kísérletekkel tarkítva.

 


Geometria szakkör szülőkkel - 5. foglalkozás

A rendhagyó Geometria Szakkör-sorozatunk 5., és - a gyerekek meg a szüleik nagy bánatára - egyben az utolsó foglalkozására 2016. március 22-én került sor.

A szakkörön összefoglalták az eddig tanultakat.

 

 

Játékot készítettek, saját maguk állították elő a szükséges elemeket a kapott alapanyagokból.

 

 

 

Majd nagy lelkesedéssel jót játszottak az új játékkal, melyet mindenki haza vihetett. 

 

 

 

A kitöltött kérdőívekből kiderül, hogy mindenki nagyon jól érezte magát, sokat tanult, örült, hogy a szüleivel / gyermekével együtt matekozhatott, és szeretnék, ha a jövőben is lennének ilyen szakkörök, mind matematikából, mind más tárgyakból.

 

 


Csepel Művészeti Szemle - Báb- és színjátszás

A Báb- és színjátszó kategóriában - 2016. március 16-án - 1.a osztályunk Cseppecskék bábcsoportja ért el ezüst minősítést. Gratulálunk, és köszönjük a szép szereplést, a felkészítést Szabóné Pásztor Zsuzsa tanító néninek, és a sok segítséget a szülőknek.

 

 


Bolyai Természettudományi Csapatverseny - országos

A Bolyai Természettudományi Csapatverseny országos fordulóján a 3.a osztályunk A négy elem nevű csapata országos 4. helyezést ért el! Szívből gratulálunk nekik és felkészítő tanáruknak, dr. Bölönyné Janik Katalin tanítónőnek!

A csapat tagjai: Balázs Ádám, Czipó Áron, Szomory Barnabás,
Vigh Szabolcs

Bezárás