Aktualitások

Márton napi alkotó- és fordítóverseny

2017. október 12-én meghirdettük Márton napi alkotó- és fordítóversenyünket.


DÖK kirándulás Pákozdra

2017. október 5-én a 4-8. évfolyam tanulóival Pákozdra kirándultunk. Megemlékeztünk az aradi vértanúkról, majd szervezett programokon vettünk részt. Délután számháborúban mérték össze magukat a támadók és a védők.


Atlétika versenyek 2017 őszén

A Budapesti Atlétika Csapatbajnokságon - 2017 őszén - iskolánk tanulói BUDAPEST BAJNOKOK lettek, azaz első helyezést értek el kislabda hajításban!
A csapat tagjai: Boldizsár Márton, Urbin Martin, Dávid András, Gábor-Csapó Csaba.

A kerületi atlétikai csapatbajnokságon két futóváltó csapatunk 3. helyezést, két kislabdahajító csapatunk 1. helyezést ért el.


Duatlon verseny

A 2017. év őszi kerületi duatlon versenyen sok tanuló képviselte iskolánkat, és a nagy számú indulónk közül nagyon szép eredményeket értek el kicsik és nagyok is.


Egészségnap

2017. szeptember 27-ét tanulóink egy élénkítő zenés gimnasztikával kezdték. A délelőtt folyamán a szünetekben érdekes feladatokat kaptak, majd délután különböző szekciókon vehettek részt. A felsős osztályok egy-egy csapata kreativitását mutathatta meg a zöldség és gyümölcs szobrászati versenyen.


Nemzetközi Kenguru Matematikaverseny

2017. március 16-án közel 40 tanulónk - 2. osztályostól 8. osztályosig - vett részt a Kenguru Matematikaversenyen.

 

 

Ez egy egy fordulós országos, és egyben nemzetközi verseny, melyen különböző nehézségű feladatokkal kell megbirkózniuk a versenyzőknek.


Március 15-ei megemlékezés és Széchenyi-napok

2017. március 13-án és 14-én hagyományainkhoz híven Széchenyi-napi programsorozatot szerveztünk iskolánkban. Hétfő reggel kis műsor keretében diákjaink ünnepélyesen elhelyezték koszorújukat az iskola falán lévő emléktáblánál és az aulában lévő szobornál. A szobor mellett két napon át díszőrséget álltak. Hétfő délután került sor a Lánchíd-futásra, majd a Széchenyi István életével és munkásságával kapcsolatos vetélkedőkre.

Kedden ünnepi műsorral emlékeztünk. Ezt követték az eredményhirdetések, majd a Széchenyi Iskoláért Emléklapok átadására került sor. Végzős diákjaink közül öten vehették át ezt a kitüntetést.

Balázs Réka 8.d
Béres Dominik 8.c
Béres Roland 8.c
Csepelyi Soma 8.d
Horváth Tamás 8.c


Iskolai Matematikaverseny - felső tagozat

A felső tagozaton meghirdetett matematikaversenyünkön 2017. március 2-án - nagy örömünkre - 47 tanulónk vett részt. Három teremben írták lelkesen a feladatokat.

 

 

Az eredményhirdetésre, az oklevelek átadására a március 14-ei ünnepségen került sor. A kerületi versenyen minden évfolyamról az első 3 helyezett képviseli iskolánkat.

Balogh Kiara 5.b 1.
Császár Márk 5.b 2.
Deme Maja 5.a 3.
Kovács Barnabás 6.a 1.
Vass Bence 6.b 2.
Gregus Gergő 6.c 3.
Geier Gábor 7.d 1.
Kardos Ádám 7.c 2.
Geier Csaba 7.c 3.
Tolmácsy Dorka 8.d 1.
Dobos Zsolt 8.d 2.
Hegedüs Lilla 8.d 3.

Iskolai Művészeti Szemle felső tagozaton

2017. március elsején tartottuk felső tagozatosainknak az iskolai vers- és prózamondó versenyt. Kiváló előadásokat hallhattunk, gyönyörű élményt szereztek a gyerekek a közönségnek, a zsűrinek.

 

 

Az ünnepélyes ereményhirdetésre március 14-én került sor.
Iskolánkat a kerületi Művészeti Szemlén az 1. helyezettek képviselik.

Hajtó Zsófia 6.a - vers kategória
Kaiser Ádám 6.a - próza kategória
Borbély Balázs 7.c - vers kategória


Farsang a felső tagozaton

2017. február 24-én fergeteges hangulatú farsangi mulatságot szerveztünk felső tagozatos diánkjainkkal. A feldíszített tornatermben nagy színpadon a 8. évfolyamosok keringőjével indult a "bál", majd az osztályok színvonalasabbnál színvonalasabb táncai, műsorai következtek. A program tombola húzással, eredményhirdetéssel, tortaevéssel folytatódott, majd táncmulatsággal zárult.

Bezárás