Aktualitások

Tehetségpontos játszóház a 4. évfolyamon

A tehetségpontos logikai játszóházak sorozatát  2017. december 1-jén a 4. évfolyamon folytattuk. A résztvevő tanulók egy része már több játékot is ismert, a nagyobb részük viszont most ismerkedett meg néhány játékkal. Szemmel láthatóan a gyerekek nagyon élvezték a foglalkozást. 


Kazinczy Szép Magyar Beszéd Verseny

A Kazinczy Szép Magyar Beszéd Verseny iskolai fordulóján 36 felső tagozatos tanulónk vett részt. Mindannyian szépen felkészültek, a közönség és a zsűri nagy érdeklődéssel hallgatta őket.

Mindkét kategóriában az első helyezett képviseli iskolánkat a kerületi fordulón.
5-6. évfolyam: Kállai Dávid (6.b)
7-8. évfolyam: Hajtó Zsófia (7.a)

Gratulálunk nekik és felkészítő tanáraiknak!

 


Tehetségpontos játszóház az 5-6. évfolyamon

A tehetségpontos logikai játszóházak sorozatát  2017. november 24-én az 5-6. évfolyamon folytattuk. A játékok irányításában és tanításában tevékenyen részt vett jó néhány hetedikes tanuló is. 


Technika történeti vetélkedő

A felső tagozatosoknak meghirdetett technika történeti versenyen nagyon sok csapat indult. Az internetes kutatásokat és a csepeli kiállításon tartott foglalkozást 2017. november 23-án egy vetélkedő követte, ahol a csapatok bemutatták plakátjaikat és feladatlapot töltöttek ki.


Matematikai-logikai szakkör Pósa Lajos tanár úrral

Az októberi szakkör pozitív visszajelzésein felbuzdulva 2017. november 23-án Pósa Lajos tanár úr újból tehetséggondozó matematikai-logikai foglalkozást tartott a 6. évfolyamon. A gyerekek a nehezebb feladatok ellenére is örömmel vettek részt a szakkörön.


Öveges program a Jedlikben - 2017. november

Az Öveges program keretében hetedikes diákjaink három csoportban három-három órát a Jedlik Gimnázium modern természettudományos laborjában tölthettek. Tanáraink - Szalai Józsefné és Drozdik Lászlóné - tartottak nekik kémia és fizika órákat, kísérletekkel tarkítva.


Tehetségpontos játszóház a 7-8. évfolyamon

Tehetségpontos programjaink keretében ebben a tanévben 2017. november 17-én kezdtük el a logikai játszóházak sorozatát. Ezen a péntek délutánon a 7-8. évfolyamosok játszhattak a már ismert játékokkal, illetve megismerkedhettek új játékokkal is. 

 

 

 


Márton nap - 2017. november 10.

Iskolánk régi hagyománya a Márton nap megünneplése. Tanulóink a tanórákon megismerkednek Szent Márton életével, a legendákkal és a Márton napi mondásokkal, dalokkal, hagyományokkal. Tudásukról játékos vetélkedőkön adhatnak számot. Az esti órákban  a szülőkkel együtt lampionos felvonuláson vesznek részt, majd egy kisebb csoport - idén az 5.b osztály tanulói - előadja a Mártonról szóló legismertebb legendát. A programot idén is a süti-törés és a puncs fogyasztás zárta.


Halloween - 2017. október 27.

A felső tagozatos tanulók közül sokan ötletes jelmezbe öltöztek, és felvonultak a többiek meg a zsüri előtt. Ezután diákjaink érdekes feladatokat oldhattak meg. A játékokat "buli" követte. A hangulat emelkedett volt.


Matematikai-logikai szakkör Pósa Lajos tanár úrral

2017. október 25-én iskolánkba látogatott Pósa Lajos tanár úr, és két órás tehetséggondozó matematikai-logikai szakkört tartott a 6. évfolyamunk vállalkozó diákjainak. A gyerekek nagyon élvezték a játékos, de fejtörő feladatokat.

Bezárás