Aktualitások

Szövegértő verseny iskolai fordulója

2019. november 12-én rendeztük a kerületi Szövegértő Verseny iskolai fordulóját felső tagozatos tanulóink számára.

Eredmények
5. évfolyam
1. Kovács Roland 5.b
2. Dobos László 5.b
3. Hortobágyi Levente 5.b

6. évfolyam
1. Kámvás Linda 6.b
2. Juhász Milán 6.b
3. Kovács Balázs 6.a

7. évfolyam
1. Veres Tamás 7.b
2. Szabó Iringó 7.a
3. Hegedüs Dorina 7.a

8. évfolyam
1. Futó Vivien 8.b
2. Nagy Panna 8.b
3. Lipcsei Csaba 8. a


Széchenyis kalandok Ausztriában

 

A német kéttannyelvű osztályokban tanuló diákjaink egy része 2019. szeptember 1-én Ausztriába, nyelvgyakorló táborunkba utazott.
A táborban a gyerekek anyanyelvi környezetben gyakorolhatták a német nyelvet, elmélyítették, bővítették nyelvtudásukat. Ezt segítendő, a délelőttök során csoportokban, anyanyelvi tanárokkal tanultak a gyerekek. A tanítás nem csak hagyományos keretek között zajlik, idén is kaptak a gyerekek városi feladatokat, ahol a nagyobbak (bátrabbak) akár a bad ischl-i lakosokkal is készíthettek rövid interjúkat.

A nyelvtanulás mellett fontos a német nyelvű országok kultúrájának, történelmének és természeti adottságainak megismerése, így délutánonként különböző kirándulásokon vettek részt.

 


"Szaval a suli" - megnyertük!

Megszületett a "Szaval a Suli"-pályázat végeredménye. A zsűri döntése értelmében a Budapest XXI. Kerületi Széchenyi István Általános és Kéttannyelvű Általános Iskola felső tagozata nyerte az első helyezést Serfőző Simon: Az eget, földet nézzétek című versének előadásával.

Az országos versmondó pályázat kapcsán iskolánk igazgatónőjét meghívták az M1 televízió csatorna Ma délelőtt című élő műsorába. 
https://www.mediaklikk.hu/video/ma-delelott-2019-04-07-i-adas-2/?fbclid=IwAR2MQHJZtd7xtdYzivKtoJrFC0y9M3RRwKx4hEOpjLZeUo5h4sM92u4qatI

Nagyon büszkék vagyunk a tanítványainkra!


Autizmus Világnapja

Az ENSZ április 2-át jelölte ki az Autizmus Világnapjának, hogy felhívják a figyelmet az autizmus spektrumzavarra, amely egyre több embert érint a Földön. A cél, hogy az autizmust minél szélesebb körben megismerjék a társadalmak. 
Tanulóink és pedagógusaink, dolgozóink többsége a mai napon kék felsőben vagy kék szalagos kitűzővel jött iskolába.


"Szaval a suli"

Pályázatot nyújtottunk be a Magyar Írószövetség, a Magyar Napló Kiadó és az MTVA a Magyar Költészet Napja alkalmából meghirdetett kortárs vers együttes előadására.
Felső tagozatos diákjaink nagy része (125 fő) Serfőző Simon: Az eget, földet nézzétek című versét adta elő.
Tanulóinknak nagyot alkottak, néhány nap alatt megtanulták a verset, lelkesedtek, és nagyon ügyesen előadták.
https://www.youtube.com/watch?v=c7OBVyPSYOk&fbclid=IwAR03O7H1DhCiDo2zzqvfyBFI7Q-XYIj2uT23bI1Cx7FfBFT5NtVEiHzN_kg&app=desktop


Futball Diákolimpia - I. korcsoport

A Futball Diákolimpia kerületi fordulójában iskolánk I. korcsoportos csapata szuper játékával legyőzte a Mátyás csapatát.
2018. április 04-én Széchenyi - Mátyás: 6:3
Gratulálunkk a gyerekeknek és a felkészítőjüknek! 


Virágültetés

Az előző héten zajló környezetvédelmi napok keretében 2018. március 28-án osztályaink nagy része virágokat ültetett iskolánk udvarán. A virágokat a gyerekek hozták. Köszönjük a szülőknek.


Csepeli Művészeti Szemle - alsós vers és próza

Az alsós vers- és prózamondó kategóriában - március 27-én -  két tanulónk gyönyörű eredményekkel öregbítette iskolánk hírnevét. Gratulálunk nekik és felkészítőjüknek, Baksainé Tőzsér Edit tanítónőnek. 

Győri Samu 1.b - ARANY minősítés (próza)

Juhász Nimród 1.b - EZÜST minősítés (vers)


Kékszalag séta

Csepelen először rendezték meg a Kékszalag sétát, hogy felhívják a figyelmet az autizmussal élők helyzetére, problémáira. A sétán és a rendezvényen két osztályunk - 4.a és 5.d - tanulói vettek részt. 


Csepeli Művészeti Szemle - felsős vers és próza

A 2018. március 26-án megrendezett felsős vers- és prózamondó kategóriában négy tanulónk indult és ért el kiemelkedő eredményt. Gratulálunk nekik és felkészítő tanáraiknak, Kosuth Angéla és Varga Veronika tanárnőknek. 

 

 

Bősze Balázs 5.d - BRONZ minősítés (vers)
Hajtó Zsófia 7.a - ARANY minősítés (vers)

Császár Márk 6.b - ARANY minősítés (próza)
Hornyák Péter 7.a - BRONZ minősítés (próza)

Bezárás