Aktualitások

Nemzeti Összetartozás Napja - 2021

Az idei tanévben - 2021. június 4-én - osztálykeretben emlékeztünk meg a Nemzeti Összetartozás Napjáról.

 


Nyári iskolai ügyelet

A kerületi nyári napközis tábort 2021. július 05. és augusztus 19. között szervezi az önkormányzat az általános iskolások részére. Erről még részletes információkkal nem rendelkezem.

A tábornyitás előtti időszakban a napközisek felügyeletét az iskolák látják el. 2021. június 16-25. között minden intézményben; június 28. és július 2. között – ha a járványügyi szabályok megengedik, és az ügyeletet kérők száma is indokolja – a kijelölt intézményekben lesz ügyelet.
Augusztus 23-31. között szintén minden iskolában lesz ügyelet.

Kérem, aki gyermekének a fenti iskolai ügyeleti napokon felügyeletet igényel, jelezze azt – az üzenőfüzetben vagy a Krétában – az osztályfőnöknek 2021. június 7-én 12.00 óráig.

A júniusi-júliusi (13 nap) és az augusztusi (7 nap) ügyeleti napokra 2021. június 1-jén (kedden) lehet befizetni iskolánk kisépületében az étkezés díjait 8:00-16:00 között. Az ügyeleti napokra csak készpénzes fizetés lehetséges!


Farsang - 2021

A farsangi iskolai mulatságot sem tudtuk idén megrendezni. A gyerekek közül sokan beöltöztek, így vettek részt a tanórákon is. Délután pedig osztálykeretben játszottak egy kicsit.


Rätselhafte Pausen – Mysterious Breaks

Február 2. hetében négy napon át farsangi fejtörő játékok - angol és német nyelven - várták a gyerekeket. Az alsósok mindig a 2., a felsősök a 3. szünetben vetélkedhettek. 


Fejlesztő szakkör - 2021. február

A logikai-matematika szakkörön - a covid miatt szigorúan egy osztályra korlátozva - a 4.a osztály tanulói az aulában játszottak. A két játék: Dobd be a törölközőt! és a Tic-Tac-Toe.


Karácsony - 2020

Idén karácsonykor a 3 nyelvű, egész iskolát érintő közös éneklést a tornateremben nem mertük megrendezni. A gyerekeknek viszont támadt egy ötletük, hogy az utolsó tanítási napon meglepetést szereznek az iskola pedagógusainak, dolgozóinak. Kiválasztottak egy magyar nyelvű karácsonyi dalt, melyet Fabók Ágnes tanárnő megtanított nekik, majd kitalálta és megszervezte a megvalósítást.
A meglepetést sikerült titokban tartaniuk. Pénteken 10 órakor - a 4-8. évfolyam tanulóinak előadásában - felcsendült a dal a Széchenyi aulájában, mindenki meghatódott tőle.

A videó itt megtekinthető: https://youtu.be/txifi9OIbtY


Mikulás - 2020

 


ÖKO HÉT - 2020

 


Márton nap - 2020

A járványügyi helyzetre való tekintettel ebben az évben nem tudjuk megrendezni hagyományos programjainkat (vetélkedő, előadás, lampionos felvonulás, süti felezés).

November 11-én a német nyelvet tanító pedagógusok a szakórákon és a szünetekben elevenítik fel a Márton nappal kapcsolatos tudnivalókat játékos formában. Ezen a napon meghirdetjük Márton napi fordító- és alkotóversenyünket.


Aradi vértanúk - 2020

2020. október 6-án ünnepélyesen megemlékeztünk az aradi vértanúkról. Műsorunkat, melyet a 8.b osztály készített, videón nézhették meg tanulóink. 

A videó itt megtekinthető. 

Bezárás