Aktualitások

"Szaval a suli" - megnyertük!

Megszületett a "Szaval a Suli"-pályázat végeredménye. A zsűri döntése értelmében a Budapest XXI. Kerületi Széchenyi István Általános és Kéttannyelvű Általános Iskola felső tagozata nyerte az első helyezést Serfőző Simon: Az eget, földet nézzétek című versének előadásával.

Az országos versmondó pályázat kapcsán iskolánk igazgatónőjét meghívták az M1 televízió csatorna Ma délelőtt című élő műsorába. 
https://www.mediaklikk.hu/video/ma-delelott-2019-04-07-i-adas-2/?fbclid=IwAR2MQHJZtd7xtdYzivKtoJrFC0y9M3RRwKx4hEOpjLZeUo5h4sM92u4qatI

Nagyon büszkék vagyunk a tanítványainkra!


Autizmus Világnapja

Az ENSZ április 2-át jelölte ki az Autizmus Világnapjának, hogy felhívják a figyelmet az autizmus spektrumzavarra, amely egyre több embert érint a Földön. A cél, hogy az autizmust minél szélesebb körben megismerjék a társadalmak. 
Tanulóink és pedagógusaink, dolgozóink többsége a mai napon kék felsőben vagy kék szalagos kitűzővel jött iskolába.


"Szaval a suli"

Pályázatot nyújtottunk be a Magyar Írószövetség, a Magyar Napló Kiadó és az MTVA a Magyar Költészet Napja alkalmából meghirdetett kortárs vers együttes előadására.
Felső tagozatos diákjaink nagy része (125 fő) Serfőző Simon: Az eget, földet nézzétek című versét adta elő.
Tanulóinknak nagyot alkottak, néhány nap alatt megtanulták a verset, lelkesedtek, és nagyon ügyesen előadták.
https://www.youtube.com/watch?v=c7OBVyPSYOk&fbclid=IwAR03O7H1DhCiDo2zzqvfyBFI7Q-XYIj2uT23bI1Cx7FfBFT5NtVEiHzN_kg&app=desktop


Futball Diákolimpia - I. korcsoport

A Futball Diákolimpia kerületi fordulójában iskolánk I. korcsoportos csapata szuper játékával legyőzte a Mátyás csapatát.
2018. április 04-én Széchenyi - Mátyás: 6:3
Gratulálunkk a gyerekeknek és a felkészítőjüknek! 


Virágültetés

Az előző héten zajló környezetvédelmi napok keretében 2018. március 28-án osztályaink nagy része virágokat ültetett iskolánk udvarán. A virágokat a gyerekek hozták. Köszönjük a szülőknek.


Csepeli Művészeti Szemle - alsós vers és próza

Az alsós vers- és prózamondó kategóriában - március 27-én -  két tanulónk gyönyörű eredményekkel öregbítette iskolánk hírnevét. Gratulálunk nekik és felkészítőjüknek, Baksainé Tőzsér Edit tanítónőnek. 

Győri Samu 1.b - ARANY minősítés (próza)

Juhász Nimród 1.b - EZÜST minősítés (vers)


Kékszalag séta

Csepelen először rendezték meg a Kékszalag sétát, hogy felhívják a figyelmet az autizmussal élők helyzetére, problémáira. A sétán és a rendezvényen két osztályunk - 4.a és 5.d - tanulói vettek részt. 


Csepeli Művészeti Szemle - felsős vers és próza

A 2018. március 26-án megrendezett felsős vers- és prózamondó kategóriában négy tanulónk indult és ért el kiemelkedő eredményt. Gratulálunk nekik és felkészítő tanáraiknak, Kosuth Angéla és Varga Veronika tanárnőknek. 

 

 

Bősze Balázs 5.d - BRONZ minősítés (vers)
Hajtó Zsófia 7.a - ARANY minősítés (vers)

Császár Márk 6.b - ARANY minősítés (próza)
Hornyák Péter 7.a - BRONZ minősítés (próza)


Csepeli Művészeti Szemle - hangszeres zene

2018. március 22-én tartották a Csepeli Művészeti Szemle ünnepélyes megnyitóját, melyet a hangszeres zene kategóriában induló tanulók versenye követett.
Két széchenyis diákunk is kiemelkedő eredményt ért el. Gratulálunk nekik és a Fasang Iskola felkészítő tanárainak.

Olter Kíra 4.b (furulya) - EZÜST minősítés
Keresztes Boldizsár 4.b (zongora) - ARANY minősítés


Kenguru Nemzetközi Matematika Verseny

Ebben a tanévben a Kenguru Versenyen 63 tanulónk indult, 2. évfolyamtól egészen 8. évfolyamig. Mindnyájan ügyesen dolgoztak, büszkék vagyunk rájuk.

 

Bezárás